keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Kahden juuston munakoisorullat


Munakoisolla, toisin kuin miedommalla kesäkurpitsalla, on sopivasti makua kantamaan vahvempienkin täytemakujen paino. Tämä ylellisen juustoisen näköinen uuniruoka on todellisuudessa melko kevyt, varsinkin jos vaihtaa vuohenjuuston raejuustoon tai valitsee kevyemmän vuohenjuustoversion. Emmentalraasteen voi halutessaan jättää pois.

Kahden juuston munakoisorullat

3 isoa munakoisoa ohuehkoiksi viipaleiksi leikattuna


Kastike:
2 prk tomaattimurskaa
1,5 dl ruuanvalmistusjogurttia
2 rkl liha- tai kasvisfondia
suolaa
mustapippurirouhetta
1/2 tl chilijauhetta
1 tl korianterijauhetta
150g vuohenjuustoa


Täyte:
1 ruukku basilikaa silputtuna
1 ruukku rucolaa silputtuna
3 valkosipulinkynttä puristettuna
1/2 rkl balsamicoa
4 rkl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1,5 dl maustamatonta jogurttia
1 tl sitruunamehua
2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria


Päälle:
100g emmentalraastetta


1. Kuumenna uuni 200 asteeseen 
2. Keitä munakoisoviipaleita kiehuvassa vedessä noin 5min kunnes ne taipuvat rulliksi mutteivät hajoa käsiteltäessä
3. Yhdistä tomaattimurska, jogurtti, fondi ja mausta chilillä, korianterilla, suolalla ja pippurilla ja kaada uunivuokaan
4. Yhdistä täyteaineet 
5. Aseta nokare täytettä kullekin munakoisoviipaleelle, kääri rullaksi ja painele rullat jogurttikastikkeen sekaan uunivuokaan
6. Ripottele emmentaali päälle
7. Paista uunissa noin 30-40min
8. Tarjoa lämpimänä esim. riisi-moniviljaseoksen kanssa

2 kommenttia:

  1. Tässä ajattelin kysyä jo ennen kuin kokeilen: onko kyseessä 3 prk tomaattipyrettä (niitä pikkuisia purkkeja) vai 3 prk (2dl/prk) tomaattimurskaa? Tomaattimurskana tuntuu nimittäin tosi suurelta määrältä.

    VastaaPoista
  2. Kyse on tosiaan niistä isommista tomaattemurspurkeista. Tarkoitus on, että rullat peittyvät kunnolla kastikkeen alle. Kaksikin purkkia toisaalta varmasti pitäisi riittää, muutin määrän ohjeeseen.

    VastaaPoista