tiistai 22. maaliskuuta 2011
Suklaatryffeli-vadelmabrowniet
Tämän täyteläisen ohjeen alkuperäisversio löytyy Sugar Plum -ruokablogista. Vadelmaolutta ei kaupasta löytynyt, joten korvasin sen ja vadelmasäilykkeen pakastevadelmista tehdyllä kirpakalla kastikkeella, jonka ylijäävän osan voi mainiosti tarjoilla brownien lisäkkeenä. Myös jäätelö sopii hyvin lisukkeeksi. Poiketen perinteisemmistä brownieresepteistä tässä ei ole pähkinöitä, ja erikoisuutena on suklaatryffelimakeisista valmistettu kuorrute.
Suklaatryffeli-vadelmabrowniet
120g voita
175ml vadelmakastiketta (katso alempana)
150g tummaa suklaata paloiteltuna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,8dl kaakaojauhetta
2,5 dl tummaa sokeria (demerara tms)
2 munaa
1 tl bourbonvaniljajauhetta tai vaniljaesanssia
Vadelmakastike:
400g pakastevadelmia
2 dl vettä
1 dl sokeria
Tryffelikuorrute:
1 rkl voita
2 rkl kuohukermaa
150g karkeaksi rouhittuja suklaatryffeleitä
Tarjoiluun: ylijäävä vadelmakastike ja jäätelöä
1. Valmista vadelmakastike: kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää sokeri ja vadelmat ja keitä sekoitellen kunnes seos kuohuu. Poista kattila levyltä, soseuta kastike ja painele se siivilän läpi.
2. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
3. Vuoraa noin 20x27 cm vuoka foliolla (huom! jos haluat kokonaisen uunipellillisen, kolminkertaista taikinan ja kuorrutteen määrät) ja spreijaa tai muulla tavoin sivele folio ruokaöljyllä
4. Sulata suklaa ja voi pienessä kattilassa sekoitellen, kun suklaa on sulanut ota kattila pois keittolevyltä
5. Vispaa munat ja sokeri tasaiseksi seokseksi (ei tarvitse olla kuohkeaa vaahtoa)
6. Lisää suklaa-voiseos munasokerivaahtoon
7. Lisää 175ml vadelmakastiketta taikinaan
8. Yhdistä kuiva-aineet erillisessä kulhossa ja sekoita kuiva-aineseos taikinaan
9. Kaada vuokaan ja paista noin 22min kunnes kypsää
10. Jäähdytä
11. Valmista kuorrute: sulata voi paistinpannulla, lisää kerma ja kun seos kuplii, lisää suklaatryffelit ja sulata ne sekoitellen seokseen
12. Kaada lämmin seos brownielevyn päälle vuokaan, levitä tasaiseksi
13. Anna hyytyä ja leikkaa neliöiksi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ooh, näyttää hyvältä!
VastaaPoista