keskiviikko 25. elokuuta 2010

Rusina-hasselpähkinä-salottileipä


Ohje on miedosti muunnettu versio Richard Bertinetin "Leipää monella tavalla" -kirjasta jota olen ehtinyt jo useampaan kertaan  ylistää. Itse käytin banaanisalottisipulia ja valmista hasselpähkinärouhetta.

Rusina-hasselpähkinä-salottileipä

300g kokojyvävehnäjauhoja
200g hiivaleipävehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
8g suolaa
385g vettä (tai 385ml)
3 tl juoksevaa hunajaa
nokare voita
loraus öljyä
80g viipaloitua/silputtua salottisipulia
60g murskattuja hasselpähkinöitä
80g rusinoita


1. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla, kuullota siinä sipulisilppu; lisää sitten rusinat ja pähkinät ja kääntele hetken; laita jäähtymään
2. Yhdistä jauhot, hiiva ja suola ja sekoita
3. Sekoita mukaan vesi ja lopuksi hunaja
4. Alusta taikinaksi, lisää alustuksen loppuvaiheessa sipuli-rusina-pähkinäseos
5. Laita 45 minuutiksi kohoamaan jauhotettuun kulhoon liinan alle
6.  Kuumenna uuni 230 asteeseen
7. Leivo kahdeksi soikeaksi leiväksi ja kohota pellillä leivinliinan alla 30min
8. Paista 230 asteessa noin 25-30min kunnes leivät ovat saaneet kunnolla väriä ja kopautettaessa kumisevat ontosti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti