sunnuntai 29. elokuuta 2010

Murgh makhani (butter chicken)


Kyseessä on Delhissä alkunsa saanut klassinen intialaisruoka. Maultaan muistuttaa hieman tyypillistä Suomen intialaisten ravintoloiden kana tikka masalaa. Tämä ohjeversio on Gordon Ramsayn ruokamatkakirjasta Gordon Ramsay's Great Escape.

Murgh makhani (butter chicken)

Uunissa paahdetut kanapalat:
800g kanafileitä paloiteltuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 tl hienoksi jauhettua merisuolaa
1/2 tl tulista chilijauhetta
1,5 rkl sitruunamehua
0,75dl ruoanvalmistusjogurttia
1/2 tl garam masalaa
1/2 tl jauhettua kurkumaa
1 tl jauhettua kuminaa
1-2 rkl kasvisöljyä


1. Sekoita kanapalat valkosipulin, inkiväärin, suolan, sitruunamehun ja chilin kanssa ja jäähdytä kulhossa tuorekelmun alla jääkaapissa 30min
2. Sekoita loput mausteet (öljyä lukuun ottamatta jogurttiin) ja lisää seos kanapalakulhoon, sekoita tasaiseksi ja anna marinoitua 3-4 tuntia jääkaapissa kelmun alla
3. Kuumenna uuni 190 asteeseen 
4. Levitä kanapalat grilliritilälle, nosta ritilä uuniin ja aseta sen alle uunipelti (jos sinulla ei ole grilliritilää tai palat ovat liian pieniä voit käyttää myös leivinpaperilla vuorattua uunipeltiä) ja paista 8-10min
5. Käännä kanapalat lastalla, sipaise öljyä pintaan ja paahda vielä noin 10-15min kunnes ovat kypsiä ja saaneet väriä


Kastike:
1,5 rkl voita
2 valkosipulinkynttä silputtuna tai raastettuna
2 cm pala tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
ripaus kardemummarouhetta
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl garam masalaa
1 tl jauhettua kurkumaa
1 tl tulista chilijauhetta
2,75 dl tomaattipyreetä
1 rkl sitruunamehua
40g voita
1 dl kermaa
tuoretta korianteria


1. Sulata 1,5 rkl voita paistinpannulla
2. Lisää inkivääri ja valkosipuli ja kuullota
3. Lisää kardemumma, neilikka, korianteri, garam masala, kurkuma ja chilijauhe ja kuullota seosta (lisää tarvittaessa pieni tilkka öljyä pannulle etteivät mausteet tartu pohjaan ja pala)
4. Laske lämpötilaa, lisää pyree ja sitruunamehu sekä kanapalat, sekoita tasaiseksi ja kuumenna hetki
5. Lisää kerma ja voi ja sekoittele kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista
6. Ota pannu pois levyltä, lisää päälle iso keko tuoretta korianteria silputtuna ja tarjoa basmatiriisin ja esimerkiksi naan-leivän ja/tai kurkkuraitan kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti