tiistai 10. elokuuta 2010

Artisokkapasta


Tämä italiahenkinen kasviskastike syntyi sunnuntai-aamupäivänä kauppareissulla. Säilötyt latva-artisokat antoivat mukavan mehukkaan lisän tomaatti-basilikakastikkeeseen.

Artisokkapasta

3 valkosipulinkynttä siivuina
1 sipuli hienonnettuna
oliiviöljyä
2 rasiaa kirsikkatomaatteja puolitettuina
merisuolarouhetta
rouhittua mustapippuria
1 prk säilöttyjä latva-artisokkia (huuhdo liiat öljyt pois)
runsas kourallinen kokonaisia basilikanlehtiä
1 dl ruokakermaa tai tavallista kermaa


Tarjoiluun:
keitettyä tagliatellea
parmesaanilastuja


1. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa
2. Kuullota siinä sipuli ja valkosipuli
3. Lisää artisokat ja paista hetken aikaa kovemmalla lämmöllä
4. Laske lämpöä, lisää tomaatit, basilika, kerma ja mausteet
5. Hauduta noin 5 min ja tarjoa kuumana pastan ja parmesaanilastujen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti