lauantai 4. syyskuuta 2010

Seesamleipätikut


Ohje on (jälleen) Richard Bertinetin Leipää monella tavalla, kirjasta jota kokkaan pikkuhiljaa läpi. Muunnelma tämä on siinä mielessä, että korvasin alkuperäisohjeen tähtianiksen pellavansiemenillä. Siemeniä saisi lykätä kerrosten väliin todella paljon, jotta ulkonäkö vastaisi kirjan kuvaa, mutta jokainen toki laittakoon maun mukaan sopivan määrän. Tikkujen kovuutta/rapeutta voi säädellä paistoaikaa muuttamalla. Tikut olivat maukkaassa syömäkunnossa vielä seuraavanakin päivänä.

Seesamleipätikut

Taikina:
10g hiivaa
500g hiivaleipäjauhoja
8g suolaa
350g (tai 3,5dl) vettä


1. Yhdistä kuivat aineet, lisä vesi ja alusta taikinaksi.
2. Nostata tunnin ajan huoneenlämmössä liinan alla jauhotetussa kulhossa


Täyte:
50g seesaminsiemeniä
30g pellavansiemeniä


1. Laita uuni lämpiämään 230 asteeseen
2. Siirrä taikina kulhosta hyvin jauhotetulle tasolle ja kauli levyksi jonka paksuus on noin 1cm
3. Levitä runsaasti siemeniä taikinalevylle ja paina kevyesti siemenet sisään
4. Taita kolmasosa taikinasta keskelle, levitä sen päälle siemeniä
5. Taita toinen kolmannes tuplakerroksen päälle ja sirottele siemeniä
6. Leikkaa pino noin 1cm levyisiksi suikaleiksi, kieputa niitä spiraaliksi ja asettele uunipellille
7. Paista noin 8-10min kunnes kypsyys on sopiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti