tiistai 29. toukokuuta 2012

Alfajore-pikkuleivät


Nämä latinalaisamerikkalaiset pikkuleivät ovat nyt ns. kuuminta hottia ulkomaisissa ruokablogeissa. Rapsakat maissitärkkelystä sisältävät kuoret täytetään dulce de lechellä tai millä sitten mieli tekeekään - hillolla, muuntyyppisellä kinuskilla, pähkinävoilla... Loppusilaukseen kuuluu autenttisemmissa versioissa kookoshiutaleilla koristelu. Tomusokeri tai esimerkiksi muu pähkinärouhe tai suklaarouhe käyvät myös hyvin. Ohje on AllRecipes.comista. Täytteenä käytin itse keitettyä kinuskia ja päälle ripotin tomusokeria. Alla kuva paistamattomista puolikkaista.


Alfajore-pikkuleivät

Pikkuleipätaikina:
210g vehnäjauhoja
320g maissitärkkelystä
2g ruokasoodaa
9g leivinjauhetta
225g suolatonta voita
150g sokeria
3 keltuaista
5ml vaniljaista rommia (itse käytin inkiväärijuomatiivistettä)
3ml vaniljaesanssia
3ml sitruunaesanssia
4g raastettua sitruunankuorta (itse käytin raastettua appelsiininkuorta)


Täyte: 
jäykkää kinuskikastiketta


Koristeluun:

tomusokeria (ja kookoshiutaleita)


1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
2. Vispaa voi ja sokeri tasaiseksi tahnaksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan
3. Lisää mausteet ja vaivaa taikinaa kunnes se on notkean voitaikinamaista
4. Painele taikina pitkulaiseksi pötköksi, kääri se muoviin ja laita jäähtymään jääkaappiin 30-60 minuutiksi kunnes se on sopivan jäykkää kaulia
5. Kauli noin 5mm paksuiseksi mahdollisimman vähiä jauhoja käyttäen ja sitten esim. shottilasia tai pyöreää piparimuottia hyödyntäen leikkaa pyöreiksi keksinpuolikkaiksi
6. Paista noin 7-12min kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä mutta eivät ruskehtuneet
7. Jäähdytä, täytä kinuskilla ja koristele tomusokerilla tai esim. kookoshiutaleilla

1 kommentti:

  1. Vertailin juuri eilen alfajoreksien reseptejä ja mietin, millä saisin parhaan mahdollisen version. Taidankin kokeilla tällä reseptillä, on mukavampaa tehdä kun tietää, että lopputulos on onnistunut! :)

    VastaaPoista