sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Safkaseireenin pikkujoulut 2011


Oli aivan loistava ilta, kiitos kaikille vieraille kun pääsitte mukaan! Tänä vuonna ruuan teemana oli Meksiko - mutta ei suinkaan perustexmexmättönä, vaan kotitekoisean luksuksempana versiona. Osa ohjeista löytyy jo blogista, loput lisäilen lähiviikkoina pikkuhiljaa. Tästä löytyy mukavaa tarjottavaa myös uudenvuoden juhlistamiseen.

Safkaseireenin pikkujoulut 2011

Alkumalja:
Korpihillan Kuohuva kuusenkerkkä

Meksikolainen pikkujoulupöytä:
Härkää mole-kastikkeessa
Uunissa paahdetut broilerfileet paprika-sipulipedillä
Munakoiso-mustapapuchili
Chipotlesalsa
Guacamole
Kurpitsansiemensalsa
Karamellisoidut punasipulit (ohje alempana tässä postauksessa)
Marinoidut paprikat
Juustokastike (ohje alempana tässä postauksessa)
Lisukkeet: maissinjyvät, kirsikkatomaattisilppu, revitty jääsalaatti, kermaviilin & creme fraichen sekoitus, hillotut jalapenoviipaleet
Tortillaletut

Jälkiruokapöytä:
Suklaa-passionmoussebrownietorttu
Safkaseireenin maustekakku
Lime-valkosuklaafudge

Boolit: 
Trooppinen (alkoholiton)
Mojito

Yöpala:
Foccaccia
Juustolautanen: brie, appenzeller, pippuricheddar ja savugouda
Kantolan Valitut -keksilajitelma
Mustaherukkahillo



-----------------------------------

Meksikolainen queso blanco -juustokastike

150g juustoa
1,5 dl kermaa
1 tl kuminaa
suolaa
mustapippuria

1. Kuumenna juusto ja kerma vesihauteessa ja sekoittele, kunnes koostumus on tasainen
2. Lisää mausteet ja tarjoa välittömästi


Karamellisoidut punasipulit

4 rkl rypsiöljyä
2 punasipulia renkaina
4 rkl hunajaa
1 tl kuivattua oreganoa
ripaus suolaa 


1. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota siinä sipulit pehmeiksi
2. Lisää hunaja ja karamellisoi noin 2-3min
3. Mausta ja tarjoa kuumana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti