Oli aivan loistava ilta, kiitos kaikille vieraille kun pääsitte mukaan! Tänä vuonna ruuan teemana oli Meksiko - mutta ei suinkaan perustexmexmättönä, vaan kotitekoisean luksuksempana versiona. Osa ohjeista löytyy jo blogista, loput lisäilen lähiviikkoina pikkuhiljaa. Tästä löytyy mukavaa tarjottavaa myös uudenvuoden juhlistamiseen.
Safkaseireenin pikkujoulut 2011
Alkumalja:
Korpihillan Kuohuva kuusenkerkkä
Meksikolainen pikkujoulupöytä:
Härkää mole-kastikkeessa
Uunissa paahdetut broilerfileet paprika-sipulipedillä
Munakoiso-mustapapuchili
Chipotlesalsa
Guacamole
Kurpitsansiemensalsa
Karamellisoidut punasipulit (ohje alempana tässä postauksessa)
Marinoidut paprikat
Juustokastike (ohje alempana tässä postauksessa)
Lisukkeet: maissinjyvät, kirsikkatomaattisilppu, revitty jääsalaatti, kermaviilin & creme fraichen sekoitus, hillotut jalapenoviipaleet
Tortillaletut
Jälkiruokapöytä:
Suklaa-passionmoussebrownietorttu
Safkaseireenin maustekakku
Lime-valkosuklaafudge
Boolit:
Trooppinen (alkoholiton)
Mojito
Yöpala:
Foccaccia
Juustolautanen: brie, appenzeller, pippuricheddar ja savugouda
Kantolan Valitut -keksilajitelma
Mustaherukkahillo
-----------------------------------
Meksikolainen queso blanco -juustokastike
150g juustoa
1,5 dl kermaa
1 tl kuminaa
suolaa
mustapippuria
1. Kuumenna juusto ja kerma vesihauteessa ja sekoittele, kunnes koostumus on tasainen
2. Lisää mausteet ja tarjoa välittömästi
Karamellisoidut punasipulit
4 rkl rypsiöljyä
2 punasipulia renkaina
4 rkl hunajaa
1 tl kuivattua oreganoa
ripaus suolaa
1. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota siinä sipulit pehmeiksi
2. Lisää hunaja ja karamellisoi noin 2-3min
3. Mausta ja tarjoa kuumana
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti