sunnuntai 4. joulukuuta 2011
Guacamole
Kuten pelottava Aitoa ruokaa -kirja meille opetti, saattaa kaupan guacamolessa olla heikoimmillaan vain pari prosenttia avocadoa, jonka tulisi olla guacamolen pääraaka-aine. Itsetehty guacamole on herkullista ja helppoa valmistaa, joskin tummenee pinnalta jääkaapissa eli kannattaa tarjota tuoreena. Ohje on muunnelma useista eri lähteistä.
Guacamole
4 avocadoa pilkottuna
1/2 tl kuminansiemeniä
4 tomaattia kuorittuna (upota ensin kiehuvaan veteen 3min ajaksi), siemenet poistettuna ja pilkottuna
1-2 pientä tuoretta chiliä siemenet poistettuna ja siivutettuna
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä puristettuna
1 dl tuoretta korianteria silputtuna
2 rkl limemehua
suolaa
mustapippuria
1. Soseuta kaikki muut aineet yhteen paitsi mausteet ja korianteri
2. Lisää korianteri ja mausta sopivaksi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti