torstai 22. joulukuuta 2011

Suklaa-passionmoussekakku


Tämä pikkujouluihin ensi kertaa kokeilemani kakku perustuu Jauhot suussa -blogin suklaa-sitruunaleivosreseptiin. Aloita kakun teko tarjoilua edeltävänä iltana jotta ehdit jäähdyttää pohjan ja eri kerrokset ehtivät hyvin hyytyä. Jos passion curdia ei ole saatavilla käy sitruuna- tai jopa lime curd aivan yhtä hyvin.

Suklaa-passionmoussekakku

Pohja
100g tummaa suklaata
165g voita
2 dl ruokosokeria
2 munaa
1,5 dl jauhoja


1. Laita uuni kuumenemaan 185 asteeseen
2. Sulata voi ja suklaa kattilassa
3. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi
4. Lisää suklaaseokseen kananmunat yksitellen, reippaasti samalla sekoittaen
5. Lisää jauhot
6. Paista noin 24-30min kunnes tikkuun ei kokeiltaessa tartu mitään
7. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi tai jopa viileämmäksi


Kostutus
maitoa


Suklaamoussekerros
100g tummaa suklaata sulatettuna
1/2 dl tomusokeria
100g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl Flora Vispiä vaahdotettuna
2 liivatetta


1. Yhdistä sulatettu suklaa ja tuorejuusto
2. Lisää sokeri
3. Pehmennä liivate viileässä vedessä, sulata se kuumaan vesitilkkaan ja lisää tuorejuustoseokseen
4. Yhdistä suklaaseos ja Flora Vispi -vaahto
5. Levitä kakun päälle; anna hyytyä yön yli tai ainakin 4h jääkaapissa


Passionmoussekerros
0,75 dl passion curdia
2 dl Flora Vispiä vaahdotettuna
2 rkl sitruunamehua
3 liivatetta


1. Pehmennä liivatteet viileässä vedessä
2. Lisää passion curd Flora Vispi -vaahtoon, lisää sitruunamehu
3. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita passionvaahtoon
4. Levitä kakun päälle; hyydytä ainakin 4h jääkaapissa


Koristeluun
suklaakuvioita / suklaarouhetta tms

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti