Kuivakakku on alentava nimi tälle potentiaalisen herkulliselle leivonnaistyypille - ei sen kuulu olla kuivaa laisinkaan! Tässä jutun jujuna on pipariarominen makusiirappi joka kostuttaa kakun, sekä muhkeä mokkainen kuorrutus. Kakkutaikina kuorrutteineen on muunnos Kotilieden uuden leivontakirjan maustekakkuohjeesta.
Safkaseireenin jouluinen maustekakku
Kakkutaikina
200g voita
3,5 dl ruokosokeria
3munaa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl piparkakkumaustetta
1/2 tl jauhettua kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
4 rkl kaakaojauhetta
50g mantelijauhetta
2 dl kuohukermaa
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen
2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (älä käytä öljyä)
3. Vaahdota sokeri ja voi
4. Lisää munat yksitellen vatkaten
5. Yhdistä nostatusaineet ja mausteet jauhoihin ja lisää ne taikinaan siivilän läpi
6. Lisää lopuksi mantelijauhe ja kerma
7. Paista noin tunti ja anna jäähtyä
Kostutussiirappi
1 dl vettä
1,25 dl ruokosokeria
2 kanelitanko
1/2 tl piparkakkumaustetta
1/2 tl bourbonvaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
1. Kuumenna aineet kiehuvaksi ja anna kiehua noin 15min
2. Jäähdytä huoneenlämmössä
3. Valuta kakun päälle ja anna kostua rauhassa
Kuorrute
6 rkl voisulaa
1 keltuainen
3 rkl kylmää vahvaa kahvia
4 dl tomusokeria
1. Yhdistä aineet
2. Valuta/pursota kakun päälle (säätele tarvittaessa kahvin ja tomusokerin määrää riippuen siitä, kuinka juoksevan kuorrutteen haluat)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti