Ohje syntyi tarpeesta kehittää kasvisversio kylmäsavuhärkä-balsamicopizzasta. Pirkka-sarjassa on paljon erinomaisia säilykkeitä, tässä on käytetty sarjan marinoituja munakoisoja.
Munakoiso-basilikapizza
Pohja:
11g kuivahiivaa
2 dl lämmintä vettä
1 tl sokeria
2 rkl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliivi- tai muuta kasvisöljyä
1. Sekoita kuivahiiva ja sokeri veteen
2. Lisää maitoa ja vaivaa jauhot sekaan
3. Lisää oliiviöljy viimeisenä
4. Kohota lämpimässä vesihauteessa 30min
5. Lämmitä uuni 200 asteeseen
Täyte:
1 prk tomaattipyreetä
Santa Maria Forest blend -seosta
rouhittua mustapippuria
tuoretta basilikaa
1 prk Pirkka marinoituja munakoisoja
1 kiinalainen yksikyntinen valkosipuli siivuina
1 sipuli silputtuna
1 rasia kirsikkatomaatteja silputtuna
150g mozzarellaraastetta
balsamicoa
1. Levitä taikina painellen ja kaulien leivinpaperoidulle pellille
2. Levitä pyree taikinalle kauttaaltaan
3. Ripottele päälle forest blendiä, mustapippuria, basilikaa
4. Nostata noin 15min
5. Lisää sipuli- ja valkosipulisilppu
6. Asettele päälle munakoisot
7. Ripottele päälle tomaatit, pirskota balsamicoa reippaasti päälle ja viimeistele juustoraasteella
8. Paista 20-30min uunissa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti