lauantai 19. kesäkuuta 2010

Lämmin yrtti-kvinoasalaatti


Kvinoa-halloumisalaatti pomppasi nopeasti yhdeksi blogin luetuimmista resepteistä, joten ajattelin kehitellä toisenkin salaatin tästä hauskasta ruoka-aineesta. 


Lämmin yrtti-kvinoasalaatti


Marinoitu broileri/tofu:
250g marinoimattomia broilersuikaleita TAI kylmäsavutofua
3 rkl limettimehua
1 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl kuivattua chiliä
1/2 tl rouhittua merisuolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 pieni sipuli silputtuna


1 punainen paprika paloiteltuna
1/2 kesäkurpitsa paloiteltuna


Haudutettu kvinoa:

120g kvinoaa
1 rkl oliiviöljyä
3 dl kuumaa vettä

1 avocado paloiteltuna
1 ruukku tuoretta basilikaa hienoksi silputtuna
1 ruukku tuoretta korianteria hienoksi silputtuna
1 rasia kirsikkatomaatteja paloiteltuina
3 eri salaattilaatua huudottuna, kuivattuna ja hienoksi revittynä

Kastike:
1 rkl limettimehua
1 tl dijonsinappia
1 tl omenaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl tummaa sokeria (ruoko/demerara tms)

1. Yhdistä broiler/tofusuikaleet marinadiaineksiin ja jätä vetäytymään
2. Valmista kastike ja jätä vetäytymään
3. Yhdistä salaatit ja yrtit, lisää avocado ja tomaatit
4. Huuhdo kvinoaa juoksevalla vedellä kunnes vesi pysyy kirkkaana
5. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla, kuullota kvinoaa siinä noin 2 min
6. Lisää kuuma vesi, laita kansi päälle ja hauduta noin 10min kunnes kvinoa alkaa naksahdella ja on imenyt nesteen itseensä
7. Nosta kvinoa lämmönkestävään kulhoon jäähtymään ja huuhtele pannu
8. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla, lisää broiler/tofumarinadiseos ja ruskista; lisää ruskistamisen puolivälissä kesäkurpitsat ja paprikapalat
9. Kun broileri/tofu on kypsää, sekoita sekaan kvinoa ja poista pannu levyltä
10. Sekoita broiler/tofu-kvinoaseos salaattiin, kaada sekaan kastike ja sekoita hyvin; tarjoa lämpimänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti