keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Intialainen linssikeitto


Tämä on yksi vakiokeitoistani. Mausteet ovat Intiahenkiset, ja lopputulos sen verran ruokaisa ettei pihvihakuisinkaan mies valita tätä liian laihaksi. Valitsemalla kookoskerman tai -maidon, ja kasvisliemikuutiot muuttuu keitto täysin vegaaniseksi.

Intialainen linssikeitto

2 rkl öljyä
1 sipuli pikottuna
2 valkosipulinkynttä puristettuna
2 tl kurkumaa
1 tl jauhettua inkivääriä
2 prk tomaattimurskaa
noin 8 dl vettä
2 liemikuutiota (kana tai kasvis)
3 dl punaisia linssejä (ennen käyttöä huuhdottava huolellisesti kylmällä vedellä siivilässä)
2 perunaa pilkottuna
1/2 tl cayennepippuria tai chiliä
1/2-1 prk ruokakermaa tai kookoskermaa

1. kuumenna noin 2 rkl öljyä paistinpannulla, lisää pilkotut sipulit ja kääntele kunnes sipulit näyttävät hiukan läpikuultavilta ja pehmeiltä 
2. lisää valkosipuli, mausteet, tomaattimurska, vesi, liemikuutiot, peruna
3. keitä kannen alla kunnes perunat ovat kypsiä ja linssit turvonneet tuplakokoisiksi
4. lisää ruokakerma, hämmennä hetken ja tarjoa kuumana

3 kommenttia:

  1. Naapurini tarjoili tätä minulle kerran kyläillessäni, joten pyysin ohjetta. Nyt tästä on juurtunut meidän perheen arkiruoka, jota aina silloin tällöin tehdään :) Todella hyvänmakuinen keitto, joka menee hyvin lapsillekin! Ainoastaan perunaa laitan enemmän, ehkä 5-6 kappaletta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä ohjeesta! Naapurini tätä kerran tarjosi meidän kyläillessä ja siitä lähtien linssikeitto on kuulunut meidänkin perheen ruokalistaan 🙂 Maistuu muuten myös 1- ja 4-vuotiaille!

    VastaaPoista
  3. Niin, se piti vielä lisätä, että itse laitan reilusti enemmän perunaa, ehkä noin viisi keskikokoista, jotta niitä riittää keittoon hieman tasaisemmin.
    Reseptistä on unohtunut missä kohdin lisätään linssit, mutta oletettavasti ja näin olen itse tehnyt, ne laitetaan kohdassa 2 😉

    VastaaPoista