Kasvissosekeitto ei kaipaa välttämättä kermaa tai muuta maitotuotetta, aromia voi luoda muillakin tavoilla. Keittoa ei myöskään tarvitse soseuttaa täysin sileäksi, sattumat tekevät luonnetta.
Paahteinen kasviskeitto
2 pientä sipulia lohkottuna
3 rkl kasvisöljyä
1 pieni munakoiso viipaloituna
1 valkosipuli kuorittuna ja lohkottuna
2 paprikaa paloiteltuna
400g pakkaus Pirkka bataattisosetta ja 2 tuoretta bataattia keitettynä ja soseutettuna
2 Knor Fond Du chef -pikkupakkausta
1l vettä
rouhittua mustapippuria
savuaromista suolaa
veitsenkärjellinen cayennepippuria
1 tuore basilikapuska, lehdet irti revittyinä
1/3 tuore oreganopuska hienonnettuna
1 appelsiinin mehu
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen
2. Sekoita kulhossa kasvispalat, öljy, mustapippuria ja suolaa
3. Levitä leivinpaperoidulle pellille ja paahda uunissa 20min
4. Kuumenna kattilassa bataattisose, Fond du chef -kuutiot, vesi ja appelsiinimehu
5. Lisää kasvikset suoraan uunista, soseuta sattumaiseksi
6. Lisää tuoreyrtit ja mausta vielä tarpeen mukaan, tarjoa kuumana parin minuutin poreilun jälkeen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti