perjantai 16. huhtikuuta 2010
Passion-vaniljakakku
Tästä piti alunperin tulla pavlova, eli australialainen marenkipohjainen kakku. Hajamielinen leipuri kuitenkin luki marenkiohjeen miten sattui ja pohjaa ei voinut käyttää. Apuun tuli vanha kunnon unelmatorttupohja, kun muuten eivät jääkaapin kananmunavarannot olisi riittäneet... Passionhedelmä istui hienosti hyytelökakkuun, aion kokeilla sitä jatkossakin eri yhdistelminä.
Passion-vaniljakakku
Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1/ 2 dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhoja
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Vaahdota munat ja sokeri
3. Yhdistä peruna- ja vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi sekoittaen taikinaan
4. Lisää kaakaojauhe
5. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan
6. Paista noin 6-8min kunnes kypsää, varo palamista. Anna jäähtyä
Täyte:
1 prk Flora Vanillaa vaahdotettuna
1 prk Danio Delight -vaniljarahkaa
3 passionhedelmän sisus
5 liivatetta liotettuina ja sulatettuina tilkkaan appelsiinimehua
1. Yhdistä rahka ja Vanilla, lisää hedelmä
2. Lisää liivateneste
3. Kaada pohjan päälle vuokaan, hyydytä 3-4 h tai mieluiten yön yli
Päälle:
- kumkvattiviipaleita
- ananaskirsikoita
- mansikkaviipaleita
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihanaa,suloista ja niin herkullista.
VastaaPoistaAivan täydellinen kakku jälkiruoaksi juhannuksena. Tuhdin illallisen jälkeen tällainen kevyt ja kuohkea kakku maistui jokaiselle vieraalle. Vaikka täyte kuulostaa ehkä turhan imelältä, niin passionhedelmä tasapainottaa kakkua niin että täyte ei ole yhtään ähkymakea. Kiitos reseptistä. Teen tätä varmasti joskus uudestaan.
VastaaPoistaKiitos kommentista, mukavaa että maistui! Jos passionsiemenet eivät tunnu mukavilta pureskella voi hedelmät soseuttaa ja siivilöidä tai suoraan siivilöidä hieman isompaa lävikköä hyödyntäen.
VastaaPoista