torstai 29. huhtikuuta 2010

Pinaatti-basilikapiiras spelttipohjalla


Tämä, kuten moni muukin ohje, on syntynyt vahingossa. Piti leipoa kasvispiirasta vakiohjeellani joka sisältää raejuustoa, kotoa löytyi kuitenkin kylmäsavutofupaketin puolikas eli eikun kokeilemaan olisiko siitä raejuuston korvikkeeksi piiraspohjaan. Ja olihan siitä, maku oli aikamoisenkin mehevä. Tuo "laatikollinen" pinaattia viittaa niihin pieniin muovilaatikoihin, joihin pakattuna ainakin K-ryhmän kaupoissa myytävä tuorepinaatti on pakattu. Forest Blend -mausteseos kummittelee monessa reseptissä tällä hetkellä, koska yritän saada sen käytettyä. Seos sisältää suolaa jopa parikymmentä prosenttia eli kovinkaan ideaalista kokkaustavaraa se ei ole, se kun muuttaa muun suolan lisäämismäärät melko vaikeiksi arvioida. Helposti tulee suolattua liikaa jos ei ole varovainen. Tokihan suolan käyttö muutenkin olisi hyvä pitää minimissä, tämän mausteseoksen kaltaiset piilosuolanlähteet ovat kenkku juttu varsinkin niille, joilla on todettu kohonnut verenpaine.

Kuvan piirakasta puuttuu munamaito, siksi täyte on melko matala.


Pinaatti-basilikapiiras spelttipohjalla


pohja:
100g kylmäsavutofua
1 dl täysjyväspelttijauhoja
noin 2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1/2 dl öljyä
1/2dl maitoa


1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
2. Yhdistä tofu, kananmuna ja jauhot
3. Lisää öljy ja sen verran vettä että taikina on kaulimiskelpoista
4. Kauli leivinpaperin päällä ohueksi, käännä ylösalaisin, nosta matalareunaisen vuoan päälle ja irrottaen leivinpaperista painele vuokaan
5. Leikkaa ylimääräiset reunat pois


1 "laatikollinen" tuoretta pinaattia
2 pientä kesäkurpitsaa tai 1 iso kesäkurpitsa ohuina siivuina
1 ruukku tuoretta basilikaa
mustapippuria
Santa Maria Forest Blend -mausteseosta
basilikaöljyä
100g kevyttä juustoraastetta
1 dl maitoa
2 munaa


1. Pirskota pohjalle basilikaöljyä ja ripota mustapippuria
2. Levitä pinaatti pohjalle (älä leikkaa/silppua lehtiä vaan asettele ne kokonaisina) ja basilika pinaatin päälle (lehdet kokonaisina)
3. Päälle mausteseosta ja pippuria
4. Levitä kesäkurpitsaviipaleet "painoksi" päälle
5. Yhdistä juustoraaste, maito ja munat ja kaada täytteiden päälle
6. Paista 200 asteessa noin 20-30min uunin tehosta riippuen ja tarjoa lämpimänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti