torstai 5. tammikuuta 2012

Naudanlihaa ja paprikaa osterikastikkeessa


Tämä kiinalainen perusohje sopii tarjottavaksi niin nuudelien kuin riisinkin kanssa ja on helppo ja nopea valmistaa. Ohje on muunnelma Läsförlaget -kustantamon Suuri aasialainen keittokirja -opuksen ohjeesta. Äyriäisepäluuloisten lohdutukseksi: osterikastike ei maistu kalalle tai äyriäisille vaan mehevän lihaisalle, jopa hieman herkkusienimäiselle.

Naudanlihaa ja paprikaa osterikastikkeessa

500g naudan paistisuikaleita
3 rkl soijakastiketta
1 munanvalkuainen
1 rkl maissijauhoja
1/2 tl rouhittua mustapippuria
6 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 tl viisimaustetta
2 paprikaa paloiteltuna
400g kokonaisia minimaisseja (sulatettuna jos pakaste)
4 rkl osterikastiketta
nippu kevätsipulia silputtuna
kasviöljyä


1. Yhdistä liha, kananmuna, 1 rkl soijaa, puolet mustapippurista ja maissijauhot ja anna marinoitua noin 2 tuntia
2. Kuumenna wokissa öljyä, lisää tuore inkivääri ja viisimauste ja loput mustapippurit, anna porista noin minuutti
3. Lisää paprikat ja maissit ja wokkaa noin 5min; nosta kasvikset pois wokista mutta älä kaada pohjalle jäävää maustelientä pois vaan lisää siihen öljyä ja anna kuumeta
4. Kypsennä liha pienissä erissä mausteöljyssä
5. Lisää kasvikset takaisin pannuun, lisää myös kevätsipuli ja osterikastike sekä loppu soijakastike ja hauduta kypsäksi
6. Tarjoa keitetyn riisin tai nuudelien kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti