sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Kurpitsansiemensalsa



Kaikki eivät pidä kovinkaan tulisesta ruuasta. Kaupan perussalsalle on siksi oiva vaihtoehto tämä mehevän paahteinen, pehmeän makuinen salsa. Helppo ja nopea valmistaa. Ohje on muunnelma Jane Miltonin kirjan Meksikolainen keittiö ohjeesta. 

Kurpitsansiemensalsa

130g raakoja suolattomia kurpitsansiemeniä
500g säilyketomaatteja
2 valkosipulinkynttä puristettuna
3 dl kanalientä
2 rkl öljyä
ripaus merisuolaa


1. Paahda kurpitsansiemenet kuumalla, kuivalla paistinpannulla sekoittaen jatkuvasti etteivät siemenet pala (siemenet ovat kypsiä kun suurin osa niistä on auennut napsahtaen pannulla)
2. Yhdistä aineet öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimessa ja käytä konetta kunnes tahna on tasaista
3. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää kurpitsatahna ja kuumenna kiehuvaksi
4. Anna hautua pienellä lämmöllä noin 20min
5. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti