keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Karpalo-valkosuklaajuustokakku


Tämä kakku on muunnelma blogin suurimmasta hittiohjeesta eli vadelma-valkosuklaajuustokakusta. Karpalon kirpeyttä tasoitetaan mansikalla mutta sokeria lisätään vain sen verran, että pieni kirpeyden terävyys säilyy marjahyytelössä tasapainottamassa sopivasti juustokakkumassan makeutta ja täyteläisyyttä. Yhdistelmä oli sen verran onnistunut että kaksi tällaista kului vikkelästi yhden päivän aikana työpaikallani tarjoiltuna. Pakastemarjat käyvät tämän tekoon yhtä näppärästi kuin tuoreet.

Karpalo-valkosuklaajuustokakku

Pohja:
200g Digestivekeksiä murustettuna
4rkl kasviöljyä
2-4 rkl vettä

1. Reunusta irtopohjavuoka leivinpaperilla. 
2. Yhdistä pohja-aineet ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Pohjan ei tarvitse olla tiiviiksi painettua mattoa kunhan muruset jakaantuvat tasaisesti peittäen koko pohjan.

Juustoseos:
200g maustamatonta 13% Hovi-tuorejuustoa
200g täysrasvaista maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
1 dl tomusokeria
2,5 dl kuohukermaa vatkattuna ei-aivan-kovaksi vaahdoksi
n. 130g sulatettua valkosuklaata
2 rkl vettä
5 liivatelehteä liotettuina ja sulatettuna vesi-sitruunaseokseen

1. Yhdistä juustot, tomusokeri ja sitruunamehua
2. Lisää sulatettu suklaa
3. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma
4. Lisää liivateneste
5. Hyydytä 4-6h tai yön yli jääkaapissa



Karpalohyytelökerros:
200-220g karpaloita
200-250g mansikoita
0,75dl sokeria
1 dl vettä + 2 rkl vettä
4 liivatelehteä


1. Kuumenna sokeri, 1 dl vettä  ja marjat kattilassa ja kiehuta hämmentäen hetki
2. Soseuta ja siivilöi, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi tai viileämmäksi
3. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne sitten kuumaan vesitilkkaan
4. Sekoita liivateseos huolellisesti marjasoseeseen, kaada varovasti esim. lusikkaa hyödyntäen kakun päälle
5. Hyydytä yön yli tai väh. 6h jääkaapissa

3 kommenttia:

  1. Ai että, tän on täytynyt olla hyvää! karpalot ovat niin ihanan raikkaita!

    VastaaPoista
  2. Rakastan valkosuklaata!! Nam nam!!

    VastaaPoista
  3. Taivaallinen makuelämys!! Todella raikas, eikä liian makea torttu just mun makuuni.Tulevan Joulun jälkkärikakku ehdottomasti <3

    VastaaPoista