lauantai 21. tammikuuta 2012

Mokkainen tiikerijuustokakku


Ohje on muunnelma Jennifer Donovanin kirjan Suklaa - 365 vastustamatonta makuelämystä ohjeesta. Nopea ja helppo valmistaa, ja todella mehevä.

Mokkainen tiikerijuustokakku

Pohja:
250 digestivemuruja
2 rkl kaakaojauhetta
75g voisulaa


1. Voitele noin 23 cm:n läpimittainen irtopohjavuoka
2. Yhdistä aineet, sekoita tasaiseksi tahnaksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle
3. Anna tiivistyä sillä aikaa, kun valmistat taikinan


Juustokakkuseos:
500g tuorejuustoa (tai 300g tuorejuustoa+200g ricottaa)
2,5 dl sokeria
3 tl maissitärkkelystä
3 munaa kevyesti vatkattuna
1 tl bourbonvaniljajauhetta tai 2 tl vaniljaesanssia
5 dl maitorahkaa tai ranskankermaa
2,5 dl kuohukermaa
2 tl pikakahvijauhetta tai kaakaojauhetta
2 rkl kahvilikööriä
100g tummaa suklaata sulatettuna


1. Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen
2. Vatkaa sokeri ja tuorejuusto tasaiseksi
3. Lisää maissitärkkelys, munat ja vanilja vatkaten vain sen verran että ainekset sekoittuvat
4. Lisää rahka/ranskankerma ja kuohukerma
5. Jaa seos 2 osaan, joista toiseen lisää likööri, kahvijauhe ja suklaa
6. Kaada seokset (yhtäaikaa yhtenäisen väriseksi sekoittaen tai vaihtoehtoisesti esim. tummempi taikina pohjalle) irtopohjavuokaan keksipohjan päälle, ja sekoittele hieman haarukalla jotta saat aikaan kiehkurakuvioita
7. Paista uunissa noin 35-45min tai kunnes kakku on reunoilta kiinteä mutta keskeltä vielä hieman hyytelömäinen
8. Anna jäähtyä vuoassa huolellisesti, laita kakku sitten jääkaappiin 2 tunniksi tai yön yli ja irrota vasta sitten vuoasta



2 kommenttia:

  1. Ah, onpa ihanan uusi ja kiva ohje juustokakkuun- juurikin etsin jotain tälläistä, kokeiltava on:)!

    VastaaPoista
  2. Voi mikä ihana kakku! Se näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista