perjantai 6. tammikuuta 2012

Näkyvyyttä ja tunnustusta blogille

Googlettelen aina välillä blogin nimeä nähdäkseni, onko joku kokeillut ohjeitani tai muuten keskustellut resepteistäni jossain. Sitä kautta löytää usein iloisia yllätyksiä blogin näkyvyyden kannalta. Tällä kertaa niitä oli kaksi.


Grillataan ja chillataan -ruokablogi oli jo aikaa sitten antanut Safkaseireenille The Gorgeous Blogger -tunnustuksen. Kiitos kunniasta ja pahoittelut viivästyksestä! Asiaan kuuluu samalla vastata vakiokysymyspatteristoon blogipostauksessa.

1. Koska aloitit blogin?
Joulukuussa 2009 eli kaksi vuotta on jo tullut tätä harrastettua, postauksiakin on kertynyt satoja.

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä se käsittelee?
Julkaisen itse luomiani sekä muilta lainaamiani reseptejä jotka olen hyviksi havainnut (tai niissä epäonnistunut tavalla jonka ajattelen voivan kiinnostaa muita kotikokkaajia). Ajoittain nostan esille hyviä (tai erityisen huonoja) elintarvikkeita ja ruuanvalmistustarvikkeita, politikoin suomalaisesta ruokakulttuurista ja dokumentoin järjestämiäni juhlia (ei niitä muuten välttämättä niin hyvin muista, ainakaan sitä mitä silloin söi!). Joskus kommentoin myös ravintoloiden edesottamuksia. Vierastan vanhanaikaista persiljanraato+voi-kerma-juusto -pohjaista ravintokulttuuria ja olen iloinen siitä, että Suomesta (ja myös kotikaupunkini läheltä) löytyy kansainvälistä huipputasoa olevia ravintoloita lukemattomien bonuskorttiketjusörsselipaikkojen ja kebabbilojen katveesta.

3. Mikä seikka tekee blogistasi erilaisen muihin blogeihin nähden?
Ruoka on makuasia, eli uskon että jokaisen ruokabloggaajan oma tyyli muodostaa blogiin kertyvästä yksilöllisestä reseptivalikoimasta. Oma makuni on freesi, moderni ja globaali. Pidän sekä suomalaisten ruoka-aineiden nostamisesta esille 2000-luvun vaatimusten mukaisesti että etnisten reseptien kokeilemisesta.

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Haluan nuorten aikuisten innostuvan ruuanlaitosta, kannattavan hyviä ja välttävän huonoja ravintoloita, kiinnostuvan siitä mitä heidän syömässään ruuassa on tai ei ole (lisäaine- ja ravintoarvomielessä), ja ennen kaikkea haluan pöllyttää suomalaista vierailukahvipöytäkulttuuria kertomalla blogissa, mitä kaikkia ihania herkkuja onkaan olemassa. Vaikka monenmaalaiset leivonnaiset, useat eri maailman keittiöt ja mausteet ovat jo Suomessa (lähes) kaikille tuttuja, ei tunnuta edelleenkään uskaltavan tarjota juhlissa mitään muuta kuin niitä iänikuisia voileipäkakkuja, kermakakkuja ja kermaperunoita. Hyviähän ne ovat, mutta onko se nyt niin kivaa että aina häihin tai hautajaisiin mennessään arvaa 99% varmuudella jo etukäteen koko buffetpöydän sisällön?

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?
Graafista ulkoasua voi aina muuttaa ja parantaa, mutta ennenkaikkea haluaisin löytää toimivamman blogimoottorin. Nykyisessä on isoja ongelmien kappalejaon käytön suhteen.

Pallon vieritän seuraavaksi näille blogeille (suositaan suomalaista!):

-------------------------------

Huomasin päätyneeni myös Karppaus.comin reseptilinkkilistalle. Varsinainen karppausblogihan tämä ei toki ole, mutta yllättävän moni resepteistä istuu kyllä erilaisiin vähähiilihydraattisiinkin ruokavalioihin. Kiitos maininnasta, tässä vinkki karppaajallekin hyvin sopivasta sattumalta erittäin proteiinipitoisesta herkkukakusta: Lämmin juustokakku.

5 kommenttia:

 1. Kiitoksia paljon kivasta tunnustuksesta :D

  VastaaPoista
 2. Vahingossa eksyin tänne sun blogiis, mut pakko se on liittyä lukijaks kun kokkailusta tykkään :))

  VastaaPoista
 3. Ja oiskohan sulla jonkin hyvän voileipäkakun reseptiä? :) tuolla on niin paljon kaikkea, niin ei kaikkea heti jaksa läpi käydä :)

  VastaaPoista
 4. Voileipäkakkua olen kyllä suunnitellut tekeväni lähiaikoina, katsotaan millaisen modernisoinnin tästä perhejuhlaklassikosta onnistun kehittämään :)

  VastaaPoista