torstai 6. lokakuuta 2011

Lämmin juustokakku ja vadelmakastike


Tämä ohje on kotoisin vuosien takaa - äitini löysi sen joskus Valion ruokaohjevihkosesta. Tämä ei ole tavanomainen tuorejuustosta tehtävä rasvainen kakku, vaan koostumukseltaan vaihtelevan mielenkiintoinen ja pähkinäinen. Ohje on helppotekoinen ja virkistävän erilainen kuin tavallisemmat paistettavat juustotortut. Tässä kakku tarjotaan vadelmakastikkeen kanssa mutta myös hillo sopii hyvin kakun kaveriksi. Jauhoja on melko vähän, samoin sokeria. Lisäsin alkuperäisohjeeseen kardemumman ja käytin vaniljasokerin sijasta vaniljajauhetta.

Lämmin juustokakku ja vadelmakastike

4 munaa
1,5 dl sokeria
75g mantelirouhetta
1/2 tl bourbonvaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria 
1 tl kardemummaa
1 dl jauhoja
250g rahkaa
200g raejuustoa
2 dl kermaa vaahdotettuna


Vadelmakastike:
400g pakastevadelmia
0,75dl sokeria
1,5 dl vettä
1,5 rkl liivatejauhetta


Tarjoiluun:
Tuoreita marjoja


1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
2. Vaahdota munat ja sokeri
3. Lisää muut aineet
4. Korppujauhoja irtopohjavuoka
5. Kaada taikina vuokaan
6. Paista noin 45-50min kunnes kypsää ja pinnalta ruskeaa (kakun keskusta laskee paistettaessa)
7. Valmista vadelmakastike: kuumenna ainekset liivatejauhetta lukuun ottamatta kiehuvaksi. Siivilöi kastike ja lisää liivatejauhe vatkaten. Laita kylmenemään jääkaappiin.
8. Anna kakun jäähtyä ennen reunojen irrottamista. Tarjottaessa kaada päälle kastiketta ja kokoa päälle marjoja, tarjoa loppu kastike kannusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti