keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Trooppiset cupcaket


Ohje on miedosti muunneltu versio The Hummingbird Bakery Cookbookin ohjeesta Coconut & pineapple cupcakes. Myös gluteeniton jauhoseos sopii tähän erinomaisesti.

Trooppiset cupcaket

Cupcakepohjat
120g vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
140g sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40g voita
120ml kookosmaitoa
1,5 tl vaniljaesanssia tai 1/2 tl bourbonvaniljajauhetta
1 muna
6 ananasrengasta pilkottuina


Kuorrute
250g tomusokeria
80g voita
25ml kookosmaitoa


Täyte
1/2 dl lime curdia tai lemon curdia


Koristeluun
kookoshiutaleita
strösseleitä


1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen
2. Yhdistä jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi yleiskoneen kulhossa ja käytä konetta kunnes koostumus on hiekkamainen
3. Yhdistä vanilja ja kookosmaito ja lisää seokseen samalla konetta käyttäen
4. Lisää muna konetta käyttäen
5. Jaa ananaspalat 12 muffinssivuokaan ja kaada päälle taikinaa
6. Paista noin 20-25min
7. Valmista kuorrute vatkaamalla yhteen voi ja tomusokeri kunnes koostumus on hiekkamainen; lisää sitten maito ja vatkaa noin 5min
8. Paina kuopat valmiisiin, jäähtyneisiin cupcakeihin ja lusikoi noin 1/2 tl lime curdia kuhunkin cupcakeen
9. Kuorruta cupcaket ja koristele

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti