perjantai 23. syyskuuta 2011

Uunibroiler sataykastikkeella ja thaivihersalaatti


Maapähkinäisen kastikkeen kanssa tarjottavat satay-kanavartaat ovat monen aasiankävijän makea herkku. Hiukan helpommalla pääsee, kun muuttaa tämän ruokalajin uunivuoassa valmistettavaksi padaksi.


Uunibroiler sataykastikkeella

4 broilerinrintaleikettä pieneksi paloiteltuna
1 paprika suikaloituna
1 tl valkosipulimurskaa
1 tl inkivääritahnaa tai 2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
4 rkl maapähkinävoita (mieluiten sokeritonta)
2 dl kookosmaitoa
2 pientä punaista mietoa chiliä silputtuna
2 tl kurkumaa
2 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1 rkl tummaa sokeria


1. Kuumenna uuni 180 asteeseen
2. Yhdistä aineet uunivuoassa
3. Hauduta noin 30-40min tai kunnes kypsän mehevää ja pinnalta ruskehtunutta

Thaivihersalaatti:
1/2 kurkku paloiteltuna
100g ituja
friseesalaattikerä revittynä
sileälehtinen salaattikerä revittynä
1 pieni omena paloiteltuna
3 kevätsipulinvartta hienonnettuna

Salaatinkastike:
5 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl sitruunamehua
1 tl thai sweet chili saucea
1 tl soijakastiketta
mustapippurirouhetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti