tiistai 20. syyskuuta 2011
Basilika-spelttileipä
Basilika-spelttileipä
1/2 ruukkua basilikaa silputtuna
11g kuivahiivaa
8g suolaa
400g hiivaleipävehnäjauhoja
80g spelttijauhoja
kourallinen kaurahiutaleita
3,75 dl vettä
Voiteluun:
Vettä
Oliiviöljyä
Kurpitsansiemeniä
1. Yhdistä kuiva-aineet, vaivaa vesi mukaan ja alusta taikinaksi, alusta lopuksi mukaan basilika
2. Kohota kuivassa, jauhotetussa kulhossa huoneenlämmössä liinan alla noin tunti
3. Leivo kahdeksi leiväksi, viillä päälle viiltoja ja voitele vedellä ja pienellä määrällä oliiviöljyä; ripottele päälle kurpitsansiemenet
4. Nostata vielä noin puoli tuntia liinan alla, laita samalla uuni kuumenemaa-n 220 asteeseen
5. Ruiskuta hieman vettä uuniin, ja laita sitten leivät paistumaan noin 18-22 minuutiksi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti