torstai 9. kesäkuuta 2011

Banaani-suklaacupcaket



Pehmeän kakkumainen, mausteisen banaaninen pohja jonka kruununa suorastaan syntinen suklaakreemikuorrutus. Ei ihme, että neljä miestä sai näitä tuhottua yksitoista kappaletta vaikka tarjolla oli muutakin. Ohje on "The Hummingbird Bakery Cookbook" -kirjasta.

Banaani-suklaacupcaket

Cupcakepohjat:
120g vehnäjauhoja
140g sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua kanelia
ripaus suolaa
80g voita huoneenlämmössä pehmenneenä
120ml maitoa
noin 120g painoinen banaani muusattuna
2 munaa


Kuorrutus:
300g tomusokeria
100g voita huoneenlämmössä pehmenneenä
40g kaakaojauhetta
40ml maitoa


1. Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen
2. Laita jauhot, sokeri, mausteet, leivinjauhe ja voi yleiskoneen kulhoon ja käytä konetta kunnes koostumus on hiekkamainen
3. Jatkaen sekoittamista kaada maito hitaasti seokseen, lisää munat ja banaani sekoita hyvin
4. Kaada muffinssipellin koloihin asetettuihin paperivuokiin (paistaminen ilman paperivuokia on mahdotonta, hajoavat pelkästä muffinssipellistä irrotettaessa)
5. Paista noin 20min tai kunnes pinta on saanut väriä ja sormella painaen kakkuset ponnahtavat hiukan takaisin
6. Valmista kuorrute: sekoita kovalla teholla yleiskoneella tomusokeri, voi ja kaakaojauhe hiekkamaiseksi koostumukseltaan, lisää sitten maitoa pikku hiljaa samalla sekoittaen; anna koneen käydä noin 5min jotta saat sileän, helposti pursotettavissa olevan kuorrutteen
7. Anna kakkusten jäähtyä ennen kuorruttamista; voit levittää kuorrutteen veitsellä tai pursottaa isolla tyllalla (voit lisäksi koristella cupcaket esim. strösselillä tai raastetulla suklaalla)



2 kommenttia:

  1. Montako kappaletta tästä tulee? :)

    VastaaPoista
  2. 12 kappaletta keskikokoisissa paperivuoissa paistettuna.

    VastaaPoista