maanantai 20. kesäkuuta 2011

Chili con carne


Meksikolainen klassikko. Tässä omassa versiossani on rutkasti palkokasveja, ja erityisjujuna loppuhaudutus uunissa. Kavisversion saat, kun korvaat jauhelihan soijarouheella.

Chili con carne

500g nautasikajauhelihaa
1 punainen paprika pieneksi pilkottuna
2 sipulia silputtuna
3 pientä punaista mietoa tuoretta chiliä pilkottuna
1 pss vihreitä papuja sulatettuna
1 pieni pss pakastemaissia sulatettuna
2 prk salsa papuja (esim. GoGreen)
1 prk kidneypapuja (esim. GoGreen)
1 prk säilytomaatteja
suolaa
mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
1 rkl pizzamaustetta
2 rkl lihafondia
3 rkl sweet chili saucea
pizzamaustetta


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
2. Ruskista pannulla paprikat , tuore chili ja sipulit, lisää jauheliha ja ruskista seos; mausta suolalla ja pippurilla, paprikajauheella ja chilijauheella
3. Yhdistä isossa uunivuoassa jauhelihaseos ja loput ainekset
4. Hauduta uunissa 25min

1 kommentti:

  1. Kiva resepti :)
    tässä oma versioni:

    http://lukanlusikassa.blogspot.com/2011/05/resepti-riisinen-chili-con-carne-51.html

    Sambal Oelek on hyvä pöytämauste tässä :)

    VastaaPoista