lauantai 25. kesäkuuta 2011

Basilika-vuohenjuustorulla


Tämä mehukas ohje on Simon Rimmerin kirjasta "The Accidental Vegetarian - Delicious Food Without Meat" jonka tarina on innostava: ohjeet ovat Rimmerin yhdessä ystävänsä kanssa omistamasta ravintolasta. Kun he kyseisen kasvisravintolan ostivat, Rimmer ei osannut juurikaan kokata ja molemmat olivat - ja ovat edelleen - sekasyöjiä. Johtoajatuksena oli löytää kasvisreseptejä, joista innostuisi jopa vannoutunut lihansyöjä! Itse käytin ricottan tilalla valkosipulituorejuustoa joka toimi oikein hyvin. Munakastaikinan valmistustapa muistuttaa valkokastikkeen tekotapaa.

Basilika-vuohenjuustorulla

Pohjataikina
65g voita
100g vehnäjauhoja
4,25dl maitoa
7 munaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
1/2 ruukkua basilikaa silputtuna
75g parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
2. Sulata voi paistinpannulla, alenna hellan lämpöä ja lisää jauho; sekoittele pari minuuttia varoen palamista
3. Lisää maitoa tilkka kerrallaan jotta syntyy sakea kastike.
4. Kun kaikki maito on lisätty, sekoita mukaan 7 keltuaista ja ota pannu pois liedeltä; anna jäähtyä hetken
5. Vaahdota valkuaiset erillisessä astiassa
6. Yhdistä keltuaisseos ja valkuaisvaahto ja lisää mausteet
7. Leivinpaperoi korkeareunainen uunipelti, levitä seos pellille ja ripota päälle parmesaani
8. Paista noin 15min kunnes kiinteää
9. Kumoa toiselle leivinpaperiarkille odottamaan täyttämistä 


Täyte
250g ricottaa (tai tuorejuustoa)
100g vuohenjuustoa
1 ruukku basilikaa silputtuna
5 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna


1. Yhdistä aineet
2. Levitä pohjan päälle ja rullaa varovasti
3. Anna vetäytyä jääkaapissa
4. Lämmitä ennen tarjoilua ja koristele basilikalla ja/tai vesikrassilla (voit leikata valmiita paloja kääretortun tapaan tai tarjota rullan sellaisenaan jolloin kukin voi leikata haluamansa kokoisen palasen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti