lauantai 4. syyskuuta 2010

Succotash-keitto


Succotash on jo parisataa vuotta vanha keitto Yhdysvalloista. Lisätietoa Wikipediassa. Tämän ohjemuunnelman alkuperäinen versio on Matthew Drennanin kirjasta Keitot.

Succotash

7,5dl kanalientä
300g kanasuikaleita
20g voita
2 sipulia silputtuna
100g savupekonia silputtuna
ruskeaa suurustetta
150g maissinjyviä
2dl maitoa
400g papuja (lima, butter bean, borlotti tai punaisia)
tuoretta persiljaa silputtuna
suolaa, mustapippuria
öljyä


1. Kuullota sipuli ja pekoni paistinpannulla, nosta pois levyltä
2. Kuumenna kanaliemi ja lisää kanasuikaleet, keitä 15min
3. Lisää maissi, pavut ja pekoni-sipulisekoitus sekä maito, keitä 10min
4. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää 2 tl suurustejauhetta (toinen vaihtoehto on sekoittaa 10g vehnäjauhoja ja 3 rkl vettä suurusteeksi)
5. Hauduta vielä heti, lisää persilja ja tarjoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti