sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Pikkujouluinen omenakakku


Tämä tukeva torttu sisältää piparkakuista lainatut mausteet - ja varmasti tarpeeksi omenaa! Muista öljytä/voidella irtopohjavuoka huolella, niin saat helposti irtoavan, rapean pinnan. Ehkä tähänasti onnistunein omenaleivonnaiseni, hyvänä kakkosena äskettäinen valkosuklainen kinuskiomenapiiras. Maun puolesta kakku pärjää soolonakin, mutta varmasti sinänsä hyötyy vaniljakastikkeesta saattajanaan.

Pikkujouluinen omenakakku

6 kotimaista pientä omenaa tai 4 isoa omenaa
0.5+0.5dl kasviöljyä
2 munaa
1,5 dl tummaa sokeria
1 dl+1 dl maustamatonta jogurttia (mieluiten paksua turkkilaista)
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl bourbonvaniljajauhetta, 1 vaniljatangon sisus tai 1 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
2,5 dl vehnäjauhoja


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
2. Voitele/öljyä irtopohjavuoka
3. Pilko omenat pieneksi ja kieritä palaset  0.5dl:ssa öljyä
4. Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi
5. Lisää 0.5dl öljyä
6. Lisää 1dl jogurttia ja keskenään sekoitetut kuiva-aineet pikkuhiljaa vuorotellen
7. Lisää omenapalat ja loppu jogurtti, levitä vuokaan
8. Paista noin 20-30min kunnes kypsää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti