perjantai 26. elokuuta 2011

Valkosuklainen kinuskiomenapiiras


Omenapiirakan luksusversio. Inkivääri tuo mukavaa pientä lisävivahdetta.

Valkosuklainen kinuskiomenapiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
1/2 tl jauhettua inkivääriä
110g voita pieneksi paloiteltuna
1 muna


1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen
2. Yhdistä mausteet, jauhot, sokeri ja voi ja alusta taikinaksi
3. Lisää muna ja murusta murotaikinaksi
4. Vuoraa taikinalla irtopohjavuoka
5. Aseta taikinan päälle folio ja kaada päälle kuivia herneitä tms painoksi
6. Paista 15min, poista folio herneineen ja ota hetkeksi jäähtymään


Täyte:
3 omenaa siivutettuina
45g voita pehmenneenä
100g muscovado- tai muuta tummaa sokeria
1 dl tummaa siirappia
3 munaa
1/3 tl jauhettua inkivääriä
100g valkosuklaata sulatettuna


1. Yhdistä muut aineet kuin omenat ja vatkaa tasaiseksi seokseksi
2. Asettele omenaviipaleet tasaisesti taikinapohjan päälle ja kaada päälle kinuskitäyte
3. Paista 25-35min kunnes kypsää ja pinnalla on kaunis karamellisoitunut väri

3 kommenttia:

  1. Oivoi, takuulla enemmän kuin ihanaa tämä ;o

    VastaaPoista
  2. Samaa sanoisin kuin Tintsu, kuulostaa ihan taivaalliselta!

    VastaaPoista
  3. Tämän on pakko olla ihan taivaallista!

    VastaaPoista