keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Thaimaalainen inkivääri-chilikana


Valmiiden currytahnojen sijasta tässä maistuvat tuoreet mausteet. Jos laiskottaa, voi kyllä hyvin käyttää valmista inkivääritahnaa, valmista valkosipulimurskaa ja kuivattua chiliä. Thaibasilikan tulee kuitenkin olla tuoretavaraa.

Thaimaalainen inkivääri-chilikana

2 sipulia puolitettuna ja leikattuna renkaiksi
1+1 tl valkosipulimurskaa
1 tuore chili hienonnettuna (esim. Aji Cristal)
3 broilerin rintafilettä paloiteltuna
noin 7 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna, jaa raaste 2 erään
kasviöljyä
2 isoa porkkanaa tikuiksi leikattuna
2 keltaista paprikaa suikaloituna
kourallinen herneenpalkoja
3 rkl kalakastiketta (nam pla)
3 rkl soijakastiketta (esim. ketjap manis)
rouhittua mustapippuria
rouhittua merisuolaa
1/2 thaibasilikapuska


1. Kuumenna öljy wokpannussa, laita siihen hetkeksi chili, inkivääri ja valkosipulit maustumaan
2. Lisää broileriliha ja sipulirenkaanpuolikkaat
3. Kuumenna kuvun alla pienessä vesitilkassa porkkanatikut noin 3-4min
4. Kun broiler alkaa olla kypsää, lisää loput aineet thaibasilikaa lukuun ottamatta, sekoita ja anna hautua kunnes vihannekset ovat sopivan rapeankypsiä
5. Lisää thaibasilika, sekoita hetken ja tarjoa lämpinämä nuudelien tai riisin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti