torstai 3. helmikuuta 2011

Pinjansiemen-kylmäsavulihafoccaccia


Foccaccia on parhaillaan kokonainen pikku ateria ruokaisine päällyksineen. Leivonnaisena se ei tavallaan välttämättä ole kovinkaan kaukaista sukua pannupizzalle... Lähiruokahengessä tämä resepti tarjoaa mahdollisuuden sekä suomalaisempien että välimerellisempien täytteiden käyttämiseen.

Pinjansiemen-kylmäsavulihafoccaccia

Taikinajuuri:
225ml lämmintä vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
130g vehnäjauhoja


1. Sekoita hiiva ja jauhot keskenään, lisää vesi ja sekoita
2. Anna kehittyä huoneenlämmössä liinan alla mieluiten yön yli, kiireessä 90min riittää


Taikina:
200ml lämmintä vettä
se toinen puolikas kuivahiivapussi
0,75dl oliiviöljyä 
6g suolaa
40g maissijauhoja
2 keltuaista
2 rkl ruokosokeria
300g vehnäjauhoja
100g täysjyväspelttijauhoja


Päälle:
80g kotimaista kylmäsavustettua kinkkua, parmankinkkua tai serranokinkkua ohuina suikaleina
4 rkl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
suolakiteitä
3 rkl raastettua Valio Kreivi -juustoa tai parmesaania
2 rkl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
1/3 ruukku oreganonlehtiä (lehdet riivitty irti varsista)
1 muna voiteluun


1. Lisää aineet taikinajuureen ja sekoita muutama minuuttia
2. Vaivaa taikinaksi (älä käytä jauhoja, jos taikina on koostumukseltaan sopivaa sen ei pitäisi tarttua liikaa tiskipöytään)
3. Anna nousta jauhotetussa kulhossa liinan alla noin tunti
4. Öljyä syvälle uunipellille aseteltu leivinpaperi huolellisesti ja levitä sormin taikina pellille
5. Voitele munalla, sirottele päälle suolakiteitä ja levitä täytteet
6. Anna nousta noin 40min huoneenlämmössä, kuumenna samalla uuni noin 180 asteeseen
7. Paista noin 15-30min kunnes kullanruskeaa ja sisältä pehmeää
8. Tarjoa lämpimänä hyvien juustojen kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti