tiistai 15. helmikuuta 2011

Malesialainen rapu-kookoslaksa


Laksa on malesialainen mausteinen nuudelikeittoruokalaji, josta löytyy lukuisia muunnoksia eri proteiininlähteillä. Tässä oma muunnelmani tästä klassikosta.

Malesialainen rapu-kookoslaksa

300g kypsiä jättikatkaravunpyrstöjä perattuna (tarkista pakkauksesta ovatko raakoja vai valmiiksi keitettyjä)
2 rkl kasviöljyä
8 dl vettä + 3 rkl kalafondia
1 prk siitakesieniä viipaloituna
3 porkkanaa viipaloituna
3 banaanisalottisipulia viipaloituna renkaiksi
4 rkl punaista currytahnaa
400ml light-kookosmaitoa
3 rkl inkivääritahnaa
1 ruukku korianteria
1 rkl mustapippurirouhetta
4 myllynkiepautusta rouhittua merisuolaa
3 rkl kalakastiketta (nam pla)
ohuita riisinuudeleita


1. Kuumenna kasviöljy kattilan pohjalla ja kuullota siinä currytahna ja inkivääritahna
2. Lisää kookosmaito, vesi ja fondi sekä porkkanat ja salottisipulit ja kalakastike
3. Keitä keittoa noin 15min verkkaisella tulella, laita nuudelien keitinvesi kiehumaan erilliseen kattilaan
4. Laita korianteri ja sienet keittoon, laita nuudelit kypsymään; mausta keitto mustapippurilla ja suolalla maun mukaan
5. Kun nuudelit ovat kypsiä, siivilöi niistä vesi pois
6. Nosta keittokulhojen pohjalle keot nuudeleita, nosta keon päälle sopiva määrä jättikatkaravunpyrstöjä ja lusikoi keittoa päälle vihanneksineen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti