lauantai 29. tammikuuta 2011

Hunajapossuramen


Ramenin eli Kiinasta vahvasti vaikutteita saaneen japanilaisen nuudelikeittokulttuurin iloja olen ylistänyt jo lukuisia kertoja. Tämä on muunnelma Wagamama Cookbookin ohjeesta "roasted honey pork ramen".

Hunajapossuramen

300g possunfileetä ohuiksi viipaleiksi leikattuna
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl soijakastiketta
2 punaista tuoretta chiliä viipaloituna
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl muuta kasviöljyä (esim. rypsi)


275g ramennuudeleita tai muita munanuudeleita
1 litra fondista tai Font Du Chef -kuutioista valmistettua kanalientä
2 keltainen paprika viipaloituna
150g sokeriherneenpalkoja
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1 punasipuli viipaloituna
2 kourallista mungpavun ituja
3 kevätsipulia silputtuna


1. Kuumenna uuni 220 asteeseen
2. Sekoita hunaja, soija, chiliviipaleet, tuore chili, seesamiöljy ja muu kasvisöljy ja pyöritä possunfileeviipaleet seoksessa
3. Asettele marinoidut viipaleet uuninkestävään matalaan vuokaan ja paista noin 20-30min kunnes rapeita
4. Kuullota öljyssä punasipuli- ja paprikaviipaleet ja sokeriherneenpalot, mausta suolalla ja mustapippurilla
5. Keitä possunfileeviipaleiden kypsyessä nuudelit kypsiksi ja kuumenna kanaliemi kiehuvaksi
6. Nosta kauhallinen nuudeleita tarjoilukulhojen pohjalle
7. Kaada joka kulhoon pari desilitraa kanalientä
8. Nosta kulhoihin nuudelien päälle kouralliset kevätsipulia ja asettele päällimäiseksi pari possunfileeviipaletta; tarjoa samantien kuumana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti