maanantai 24. tammikuuta 2011

Jättikatkarapu-nuudelisalaatti


Chilin määrän voi säädellä makunsa mukaiseksi lisäämällä tai vähentämällä tuoreen chilin määrää, trimmaamalla siemenkiinnikkeet pois (suurin osa kapsaisiinista sijaitsee niissä) tai valitsemalla mahdollisimman mieto chililajike. Tämäntyyppisiä thaiohjeita on kasapäin, tässä oma muunnelmani.

Jättikatkarapu-nuudelisalaatti

500g keitettyjä jättikatkarapuja (jos pyrstöön on jätetty kuorta, perkaa kuorenpalat pois)
1 keltainen paprika pieneksi paloiteltuna
1 sipuli pieneksi paloiteltuna
4 tuoretta kevätsipulia silputtuna
3 kourallista sokeriherneenpalkoja
1-3 pientä tuoretta punaista chiliä viipaloituna
1 dl cashewpähkinöitä
1/2 kurkku pieneksi paloiteltuna
1 ruukku tuoretta korianteria silputtuna
2 tuoreen limetin mehu
6 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
kasviöljyä paistamiseen
4 rkl thaimaalaista kalakastiketta
mustapippurirouhetta
rouhittua merisuolaa
1 pienehkö pakkaus lasinuudeleita eli riisinuudeleita
Tarjoiluun: papaijaviipaleita, limetinlohkoja


1. Sekoita kulhossa korianteri, limemehu, kalakastike, pähkinät, korianterisilppu ja kevätsipuli
2. Keitä riisinuudelit kypsiksi muttei liian pehmeiksi
3. Wokkaa paprikapalat, inkivääri, chilit ja sipuli pehmeiksi
4. Lisää wokkiin jättikatkaravut, mausta suolalla ja pippurilla, kääntele hetki jotta ne lämpiävät ja ota wokki pois liedeltä
5. Lisää salaattikulhoon nuudelit ja rapu-kasvisseos
6. Koristele papaijalla ja limettilohkoilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti