lauantai 22. tammikuuta 2011

Entrecote bataatti-porkkanasoseella


Entrecote on etuselän paikkeilta leikattu ulkofileepihvi; erikoisuutena on ulkofileen tunkeutuminen etuselkäpalan sisään jolloin pihvissä näkyy lihasten välistä rajaa. Stockmannilla oli tällaista herkkua tarjouksessa (kaksi valtaisaa pihviä laadukkaasta pihvilihasta viidellä eurolla!) joten pitipä sitä ruveta toki vässämään. Kaverikseen pihvit saivat makeahkon juuressoseen, höyrytettyjä ja sitten hetken aikaa pannulla kuullotettuja parsanvarsia ja sokeriherneenpalkoja sekä vuonankaali-tomaattisalaatin.

Entrecote bataatti-porkkanasoseella

2 entrecote-pihviä
1 keskikokoinen bataatti paksuina viipaleina
4 porkkanaa 
1 dl kevytmaitoa
ripaus korianteria
merisuolaa
mustapippuria
voita
öljyä


1. Keitä bataattiviipaleet ja porkkanat kypsiksi; anna pihvien lämmetä huoneenlämpöisiksi
2. Soseuta, lisää maito ja nokare voita sekä korianteri mustapippuria ja suolaa maun mukaan
3. Kuumenna tilkka öljyä ja nokare voita paistinpannulla
4. Paista entrecotet noin 2-4min/puoli (entrecotepihvit ovat paksuja joten jollet halua medium miinusta kannattaa ihan reippaasti antaa olla ainakin sen 3min), pippuroi ja suolaa aina ylöspäin oleva puoli; käännä vain kerran etteivät nesteet karkaa
5. Tarjoa kuumana juuressoseen, salaatin ja muiden haluamiesi kasvislisukkeiden kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti