sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Minttusuklaatryffelit


Ohje on muunnelma Carole Bloomin "Bite-size desserts" -kirjan ohjeesta Bittersweet chocolate-mint truffles. Maku on täyteläisen yrttiminttuinen, kaukana siitä esanssisesta töhnästä joita kaupan minttusuklaakonvehdit sisältävät.

Minttusuklaatryffelit

340g tummaa suklaata
3 dl kuohukermaa
1/2 dl tomusokeria
1 ruukku tuoretta minttua
2 dl kaakaojauhetta


1. Vuoraa neliömäinen pieni vuoka alumiinifoliolla
2. Kuumenna kerma kiehuvaksi korkeareunaisella paistinpannulla ja lisää mintunlehdet
3. Poista pannu tulelta, peitä ja anna hautua 15min
4. Palauta pannu levylle, kuumenna kiehuvaksi ja poista mintunlehdet
5. Pilko suklaa pieneen kulhoon ja kaada kuuma kerma päälle, sekoita tasaiseks tahnaksi
6. Peitä kelmulla ja jäähdytä kunnes leikattavan kiinteää (1-4 tuntia)
7. Leikkaa neliömäisiksi paloiksi ja kieritä kaakaojauheessa

1 kommentti:

  1. Nää on maaaaaaailman parhaita. Viimejouluna testasin ja kysyntä oli kova. Tänään pitäisi tehdä taas. Kiitän tästä!

    VastaaPoista