perjantai 27. maaliskuuta 2015

Kuohkea viinimarjapiiras


Kesällä pakastettua viinimarjasatoa on mukava käyttää kirpakkaan piirakkaan, jonka pinnalle ripoteltu sokeri karamellisoi pinnan rapeaksi. En pidä läpeensä äkkimakeista toscakakun tapaisista leivonnaisista, vaan minua viehättävät raparperipiirakan tapaiset sopivasti kirpeät herkut. Omenapiirakankin leivon mielelläni Granny Smitheistä. Tämä piiras kannattaa tarjoilla vaniljakastikkeen kanssa.

Kuohkea viinimarjapiiras

1,2 dl öljyä
1,5 dl vettä
4 kananmunaa
3 dl kidesokeria
5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl jäisiä viinimarjoja
0,75 dl sokeria pinnalle ripoteltuna

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
2. Yhdistä vesi ja öljy
3. Yhdistä kuivat aineet
4. Vaahdota kidesokeri ja munat keskenään
5. Lisää vatkaten vaahtoon pieninä erinä vuorotellen kuiva-aineseosta ja vesi-öljyseosta
6. Levitä leivinpaperoidulle, korkeareunaiselle uunipellille
7. Ripottele päälle viinimarjat ja sirottele  päällimmäiseksi sokeri
8. Paista 20-30min kunnes kypsää (tikkuun ei tartu mitään ja pinta on paahteisen ruskea)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti