perjantai 13. maaliskuuta 2015

Hunaja-hasselpähkinäsämpylät


Leivoin näitä lautapeli-iltamiin. Osui ja upposi!

Hunaja-hasselpähkinäsämpylät

100g rouheisia sämpyläjauhoja
100g vehnäjauhoja
100g hiivaleipäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
10g suolaa
noin 4dl vettä
75g kokonaisia hasselpähkinöitä
2 rkl juoksevaa hunajaa

1. Yhdistä kuiva-aineet suolaa lukuun ottamatta
2. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi
3. Lisää loput aineet
4. Vaivaa
5. Kohota 2h liinan alla puhtaassa ja kuivassa, jauhotetussa kulhossa
6. Leivo pienehköiksi sämpylöiksi
7. Anna kohota noin tunti; voitele maidolla tai vedellä (voit halutessasi ripotella pinnalle siemeniä)
8. Paista 225 asteessa (kiertoilmalla noin 200 asteessa) 8-12min kunnes pohjaan koputettuina kumisevat ja väri on kauniin paahtuneen ruskea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti