sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Tapaslihapullat ja vihreä dippikastike


Nämä mausteiset herkkupalat sopivat hyvin osaksi tapaspöytää. Raikas dippi sallii tujummankin chilipitoisuuden itse lihapullissa.

Tapaslihapullat ja vihreä dippikastike

Tapaslihapullat
700g naudan paistijauhelihaa
100g Valion paahdettu chili -tuorejuustoa
1 kuivattua keskivahva/vahva chili
2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
1/2 rkl mietoa sinappia
1/2 rkl kuivattua oreganoa
1/2 rkl kuivattua korianteria
1 rkl paprikajauhetta
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna tai puristettuna
1 purjo hienonnettuna
1 muna
rouhittua mustapippuria
merisuolaa


1. Kuumenna uuni 200 asteeseen
2. Leivinpaperoi matalareunainen uunipelti
3. Yhdistä aineet ja pyörittele pieniksi lihapulliksi
4. Asettele pellille ja paista noin 20-25min uunin keskitasolla
5. Tarjoa kuumana dippikastikkeen kanssa


Kastike
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 tuore kurkku
1 kypsä avocado
ripaus merisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 prk kermaviiliä


1. Soseuta aineet mausteita lukuun ottamatta
2. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa kylmänä dippikastikkeena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti