keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kanasatayvartaat maapähkinäkastikkeella


Satay on alunperin Indonesiassa syntynyt, sittemmin ympäri Kaakkois-Aasiaa levinnyt kastikkeen kanssa tarjottavia marinoituja vartaita sisällään pitävä ruokalaji joka on kertakaikkisen herkkua huolellisesti valmistettuna. Tämä ohje on minimaalisesti muunneltu versio alkuperäisestä About.com-sivuston Thairuokaosion ohjeesta ja erillisesta kastikeohjeesta. Reseptit on sivustolle toimittanut Darlene Schmidt joka kertoo varrasohjeen olevan peräisin hänen thaimaalaisen miehensä suvusta.

Kanasatay maapähkinäkastikkeella

8-12 kanarintafilettä
grillitikkuja (laita ne likomaan veteen ennenkuin alat marinoida lihaa)


Marinadi
0,5dl sitruunaruohotahnaa
1 pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
peukalon mittainen palanen tuoretta inkivääriä
1/2 tl kurkumaa
2 tuoretta punaista chiliä
2 rkl jauhettua korianteria
2 tl kuminaa
3 rkl tummaa soijakastiketta
4 rkl kalakastiketta
6 rkl tummaa sokeria
3 rkl kasviöljyä


1. Soseuta marinadiaineet
2. Leikkaa rintafileet pitkiksi suikaleiksi ja sekoita marinadiin
3. Anna marinoitua 1-3 tuntia
4. Kuumenna uuni 250 asteeseen
5. Paista uunisssa keskitasolla noin 20min siten, että asetat tikut vadin reunojen varaan niin etteivät kanapalat kosketa astiaa


Maapähkinäkastike
2,5 dl suolattomia maapähkinöitä pannulla paahdettuna, kuoret pois hierottuna
2 dl kookosmaitoa
2 valkosipulinkynttä
1/2 tl tummaa soijakastiketta
(2 tl seesamöljyä)
2 rkl tummaa sokeria
2,5 rkl kalakastiketta
1/2-1 rkl limemehua
1/2 tl cayennepippuria


1. Soseuta aineet yhteen
2. Tarjoa kuumien vartaiden kanssa dippikastiketyyppisesti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti