Tämä on kesäinen muunnelma blogin ehdottomasta hittiohjeesta (vadelma-valkosuklaajuustokakku). Toisin kuin monet muut juustokakut tämä on ilmavampi ja kevyempi, mutta maussa ei ole tingitty - siitä pitää huolen parinsadan gramman paukku valkoista suklaata. Mansikkakausi alkaa olla pikkuhiljaa ohi, mutta tähän voi käyttää myös mustikoita tai esimerkiksi viinimarjoja, jotka hyytelökiilteisinä näyttävät todella kauniilta.
Mansikka-valkosuklaajuustokakku
Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelfia)
1 prk Flora Vanillaa kovaksi vaahdoksi vispattuna
1 rkl sitruunamehua
200g valkosuklaata sulatettuna
8 liivatetta
Päälle:
1 l mansikoita viipaleina kehiksi aseteltuina
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen
2. Valmista pohja vatkaamalla munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi, yhdistämällä kuiva-aineet ja siivilöimällä ne joukkoon ja sekoittamalla varovasti taikinan tasaiseksi
3. Levitä pohjataikina leivinpaperoidulle korkeareunaiselle uunipellille ja paista noin 6-9min kunnes kypsää
4. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään
5. Leikkaa pohjasta irtopohjavuoan pohjan kokoinen ympyrä ja aseta se irtopohjavuokaan
6. Valmista täyte: vatkaa Vanillaa, sekoita yhteen tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja tomusokeri; liota liivatteet viileässä vedessä ja sulata ne sitten kuumaan vesitilkkaan johon on lisätty sitruunamehu; lisää liivateseos tuorejuustoseokseen ja yhdistä syntynyt täyte vatkattuun Vanillaan
7. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa ainakin 5h
8. Lado päälle mansikkaviipaleet
9. Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa; ota kattila pois levyltä; lisää sekoitellen hyytelösokeri vähitellen; kiehauta ja anna sitten jäähtyä kunnes seos paksunee
10. Sivele mansikat paksulti hyytelöseoksella, valuta sitten halutessasi lisää hyytelöseosta kakun päälle
11. Hyydytä ainakin 2-3 tuntia jääkaapissa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti