lauantai 31. toukokuuta 2014

Yrttitaikinoitu lohi


Tästä riittää kuudelle. Kaveriksi suosittelisin raikasta salaattia.

Yrttitaikinoitu lohi

2 noin 300g palaa lohifilettä nahka poistettuna ja keskeltä kahtia leikattuna (kannattaa samalla leikata keskiosasta pieni siivu pois jonka mukana lähtevät todennäköisesti loput "keskiruodot"
2 ruukkua basilikaa
iso kourallinen tuoretta pinaattia
1/2 tl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
0,5 dl creme fraichea
rouhittua merisuolaa
rouhittua mustapippuria
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 isoa voitaikinalevyä
1 muna

1. Yhdistä basilika, öljy, creme fraiche, sitruunankuori, pinaatti, sokeri ja ripaus suolaa ja pippuria ja soseuta; anna maustua muutama tunti jääkaapissa
2. Suolaa ja pippuroi lohifileet molemmin puolin
3. Levitä voitaikinalevylle vihertahnaa mutta jätä molemmista sivuista noin 3cm paljaiksi ja voitele sivut kananmunalla
4. Kääri lohifileet levyihin siten, että tahna jää vasten lohta; painele/taittele irtoreunat hyvin kiinni ja käännä paketit niin, että saumat jäävät alle
5. Kuumenna uuni 200 asteeseen
6. Voitele paketit kananmunalla
7. Paista noin 15-30min kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja lohi on sisältä kypsää (vinkki: jätä päädyt auki niin voit seurata lohen kypsymistä ja näky on myös jokseenkin koristeellinen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti