sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Täytetty lammaslettu


Rullakebab on hyvää, mutta vastaavanlaista herkkua voi helposti tehdä kotonakin. Ja mikä parasta - tähän voit upottaa vaikka mitä tähteitä ja lopputulos on silti varsin kevyt ja raikas. Eilinen salaatti, jääkaapissa kierivä kaalinpala, jämäpaprikanpuolikas, vajaa papupurkki - moni asia sopii lammastäytteen höysteeksi. Kurkkusalaatin voi halutessaan korvata muullakin mausteisella höysteellä, esimerkiksi erilaiset chutneyt sopinevat oikein hyvin.

Täytetty lammaslettu

Taikina
3dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
3 munaa
5 dl maitoa
ripaus suolaa
paistamiseen: öljyä

1. Yhdistä aineet, vispaa sekaisin ja anna seistä 15min
2. Paista kuumalla pannulla kohtuullisen paksuiksi ohukaisiksi lettujen välillä tilkan öljyä tms rasvaa pannulle lisäten

Lammastäyte
2 mietoa chiliä pilkottuna
iso kourallinen suikaloitua varhaiskaalia
250g lampaan paistijauhelihaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1/3 tl kurkumaa
1/2 tl jauhettua korianteria
kourallinen tuoretta korianteria silputtuna

1. Paista kaali ja lammasjauheliha kypsäksi pannulla
2. Lisää muut mausteet kuin korianteri, hauduta hetken
3. Lisää tuore korianteri, ota pois tulelta

Lisäksi
puolitettuja kirsikkatomaatteja
sinappista voimakasta kurkkusalaattia
revittyä lehtisalaattia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti