maanantai 17. lokakuuta 2011

Pekaani-merisuola-kinuskijuustokakku


Tämä tuhti ohje on miedosti muunneltu versio Bake or Break -blogin ohjeesta. Yleensä vältän kinuski- ja muita ekstrasokerisenmakeita leivonnaisia, mutta tässä pintasuolainen kinuski muuttaa sopivasti täyteläisen juustokakun makua.

Pekaani-merisuola-kinuskijuustokakku

Pohja:
0,75 dl kasviöljyä
2 rkl vettä
12 digestivekeksiä murustettuna


1. Kuumenna uuni 175 asteeseen
2. Öljyä irtopohjavuoka reunoja myöten
3. Yhdistä aineet taikinaksi ja painele se irtopohjavuokaan; jätä odottamaan


Täyte:
800g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 keltuainen
2 munaa
1 tl bourbonvaniljajauhetta tai 1/2 tl vaniljaesanssia


1. Yhdistä aineet ja sekoita tasaiseksi
2. Kaada pohjan päälle ja paista noin 40min tai kunnes taikinaan työnnetty hammastikku säilyy ulosvedettäessä puhtaana
3. Anna jäähtyä täysin huoneenlämpöiseksi (keskustan laskeminen kuuluu asiaan)


Kinuskikastike:
2,5 dl tummaa ruokosokeria
2 rkl vettä
4 rkl voita
1 dl kermaa


Päälle:
merisuolakiteitä
2 dl pekaanipähkinöitä


1. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi ja keitä sekoitellen keskilämmöllä vielä 3min
2. Lisää voi ja sekoita
3. Poista levyltä ja lisää kerma
4. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi
5. Kaada kakun päälle ja levitä tasaiseksi
6. Ripottele päälle suolakiteitä ja pekaanipähkinät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti