Ohje on miedosti muunneltu versio Valion ohjeesta.
Appelsiini-suklaamoussekakku
Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
noin 0,5 dl appelsiini-mangotuoremehua
Täyte:
4 liivatetta
200g Fazerin sinistä
5 dl kermaa
1 dl maitoa
200g vaniljanmakuista tuorejuustoa
2 rkl sokeria
3 rkl Cointreau-likööriä
Koristeluun:
ananaskirsikoita
1. Yhdistä pohjan kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja yhdistä siihen kuiva-aineseos. Levitä irtopohjavuokasi pohjan kokoiselle alueelle leivinpaperoitua peltiä. Paista 175 asteessa 10-15min kunnes kypsää. Anna jäähtyä ja kumoa sokeroidulle leivinpaperille.
2. Laita puhtaan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja nosta pohja siihen. Asettele kakkukalvot vuoan reunoja myöten.
3. Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen.
4. Sulata suklaa ja sekoita siihen noin 1 dl kermaa.
5. Vatkaa loppu kerma tanakaksi vaahdoksi.
6. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja likööri yhtene ja yhdistä suklaaseokseen
7. Lisää kermavaahto varovaisesti
8. Kostuta pohja ja levitä täyte sen päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 6h, mieluiten yön yli
9. Koristele ananaskirsikoilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti