torstai 12. toukokuuta 2016

Vadelma-tuorejuustopiirakka muruströsselillä

Tämä Oh My God Chocolate Desserts -blogista löytynyt ohje on aivan mahtava. Se ei ole pelkästään marjapiiras, murupiirakka tai juustotorttu - se on kaikkia niitä yhtä aikaa! Vadelma maistuu, sisus on sopivan mehevän pehmeä ja yhden testikierroksen pohjalta tämä onnistuu aivan loistavasti myös täysin gluteenittomana; testiyleisö ei edes huomannut, että jauhoina oli ainoastaan gluteenittoman jauhoseoksen ja maissijauhon seosta.



Vadelma-tuorejuustopiirakka muruströsselillä

Pohjataikina:
3,5 dl jauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
5,5 rkl pehmeää voita ja leivontamargariinia
1,2 dl sokeria
1 muna
1 keltuainen
1 tl vaniljaesanssia (itse käytin bourbonvaniljajauhetta)
1 prk (200g) kermaviiliä tai creme fraichea

Juustotäyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,6 dl sokeria
1 munanvalkuainen
noin 3 dl tuoreita tai jäisiä vadelmia

Muruströsseli:
0,8 dl sokeria
1,2 dl jauhoja
3 rkl pehmeää voita tai leivontamargariinia

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
2. Viritä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja rasvaa vuoka
3. Erottele 1 munasta keltuainen ja valkuainen
4. Valmista pohjataikina: vaahdota sokeri ja voi; yhdistä kuiva-aineet; lisää muna ja keltuainen voivaahtoon samalla vatkaten; lisää vuorotellen kermaviiliä ja jauhoseosta
5. Levitä pohjataikina irtopohjavuokaan
6. Valmista juustoseos yhdistämällä aineet vatkaamalla; levitä pohjataikinan päälle
7. Ripottele vadelmat juustokerrokseen
8. Valmista strösseli yhdistämällä aineet ja murustamalla ne käsin; seoksen tulisi olla hyvin pieniksi paloiksi murenevaa; lisää tarvittaessa hieman jauhoja jos seos on liian voista
9. Ripottele strösseli päällimmäiseksi
10. Paista noin 35-45 min tai kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa ja strösseli on saanut kauniin värin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti