perjantai 5. kesäkuuta 2015
Raparperijäätee
Ohje perustuu Denise Vivaldon Entertaining Encyclopedia -kirjan Minted ice tea -jääteeohjeeseen.
Raparperijäätee
4 raparperinvartta kuorittuna ja paloiteltuna
1,5 dl sokeria
2 l + 2 dl vettä + 1,8 l vettä
12 pussia mustaa teetä, esim. sitruunamaustettua
1. Laita sokeri, 2dl vettä ja raparperinvarret kattilaan; keitä, kunnes sokeri on sulanut ja raparperi hajoaa
2. Anna jäähtyä
3. Kuumenna 2l vettä, ota kattila pois levyltä ja lisää teepussit veteen 4 minuutiksi hautumaan
4. Lisää raparperisiirappi ja 1,8 l kylmää vettä
5. Jäähdytä jääkaapissa erittäin kylmäksi ja tarjoa jäiden kanssa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pitääpä kokeilla, juuri mietin että mitäs noista raparpereista tekisi!
VastaaPoista